Experis kjøper Ciber Norge og styrker sin posisjon innen IT-konsulentmarkedet
2016.08.24

Trygve Solem

Konsulent- og rekrutteringsselskapet Experis kjøper 100 % av aksjene til Ciber Norge, og styrker dermed sin posisjon innen IT ytterligere. Experis er en del av ManpowerGroup.

Oppkjøpet er en del av Experis’ strategi for å styrke satsingen på IT-konsulenter i Norge.

- Vi ønsker å ta en større posisjon i IT- markedet, sier Trygve Solem, administrerende direktør i Experis Norge. Oppkjøpet av Ciber Norge er en del av denne strategien. Vi er nå i stand til å levere IT-konsulenter på alle nivåer og innen alle fagområder. Våre kunder vil merke at vi får et enda bredere tilbud og kan tilby større fleksibilitet.

Experis er Norges største konsulent- og rekrutteringsselskap innen områdene Executive Search and Selection, IT, Engineering og økonomi. I Norge omsetter selskapet for ca 600 millioner NOK og har rundt 500 utleide konsulenter.

Betydelig norsk aktør
Ciber Norge har drevet virksomhet i Norge siden 1981, har 130 ansatte og tilbyr tjenester innen systemutvikling, rådgiving og forretningssystemer. Selskapet har sin styrke innen offentlig sektor og varehandel og vil med sin spisskompetanse blant annet innen fagsystemer, e-commerce, ERP, test- og kvalitetssikring samt forvaltning og drift, tilføre Experis betydelig ny slagkraft innen disse områdene.

- Tjenestene som Ciber Norge leverer, både forsterker og kompletterer fagområder som Experis ønsker å ta en tydeligere rolle i, sier Trygve Solem. Med konsulentene til Ciber Norge på laget er tilbudet til våre norske kunder betydelig forsterket, sier Solem. 
Maalfrid Brath
Malfrid Brath, konsernsjef ManpowerGroup NorgeKonsernsjef i ManpowerGroup i Norge, Maalfrid Brath, ser dette oppkjøpet som en viktig del av utviklingen av selskapet. 

- Konsulentvirksomhet innen IT blir en stadig viktigere del av samfunnet. Som på de fleste andre områder i arbeidslivet handler det også innen dette området om å ha de beste menneskene på laget. At vi nå styrker denne delen av selskapet, er en viktig del av vår strategi.

Nye muligheter
Administrerende direktør i Ciber Norge, Espen Vogt-Østli, mener at dette oppkjøpet åpner for nye muligheter for Ciber.

- Med et stort og kompetent selskap som Experis i ryggen vil vi få tilgang til nye kunder og markeder, og dette vil naturlig nok åpne opp for spennende muligheter for vår organisasjon. Ciber Norge har alltid fokusert på å levere gode og kostnadseffektive løsninger for våre kunder, og det vil vi fortsette med å gjøre, sier Vogt-Østli.

Om Ciber Inc.
Ciber er et globalt IT konsulentselskap med cirka 6 000 ansatte i Nord-Amerika, Europa og Asia. Selskapet er grunnlagt i 1974, og notert på børsen i New York (NYSE: CBR). Se mer informasjon om selskapet på www.ciber.com

Om Experis Norge
Experis er Norges største konsulent- og rekrutteringsselskap. Vi tilbyr høyt kvalifiserte konsulenter, rekruttering og prosjektløsninger innen fagområdene Engineering, Finance og IT. Experis Executive rekrutterer toppledere og nøkkelpersoner innen privat og offentlig sektor. Blant våre kunder finner du over 90 % av Norges største børsnoterte selskaper. Experis er en del av ManpowerGroup og er kåret til et av verdens mest etiske selskaper.

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup er Norges største og ledende rekrutterings- og bemanningsselskap.
Siden 1965 har vi bidratt til å få 500 000 mennesker i jobb, og bistått våre kunder med å nå sine mål. Med lang erfaring og velprøvde rutiner, samt fokus på å utvikle nyskapende løsninger gjør vi våre kunder bedre rustet i The Human Age, der kampen om talentene og arbeidskraften er stadig økende. ManpowerGroup leverer sine tjenester gjennom Experis, Manpower, Right Management og ManpowerGroup Solutions. I Norge er vi landsdekkende med kontorer fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. ManpowerGroup er utnevnt til et av verdens mest etiske selskaper for femte året på rad.

For mer informasjon:
Adm. dir Trygve Solem, Experis AS (917 27 000)
Adm. dir Espen Vogt-Østli, Ciber Norge (992 69 825)
Informasjonssjef Sven Fossum, ManpowerGroup (930 24 314)

Oppdatert: 2016.08.24