ManpowerGroup lanserer konsulentgigant
2012.04.26

I dag lanseres det som blir et av Norges største konsulentselskaper med cirka 1000 konsulenter. ManpowerGroup Norge slår sammen sine selskaper inne konsulent- og rekrutteringstjenester for å møte et hett arbeidsmarked hvor kompetansetilførselen svikter.

– Vi slår sammen Manpower Professional og Elan IT til Experis. Selskapet skal tilby kundene ypperste kompetanse innen fire spesialistområder – ingeniører, IT, finans og ledelse. Nå skal kundene få alt de trenger på ett sted, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

Økt etterspørsel mot 2025
Etterspørselen etter kandidater med en bachelor- og mastergrad innen økonomi og administrasjon er forventet å øke med cirka 65 prosent innen 2025. Tilsvarende for ingeniører er det forventet en 20 prosent økning, da hovedsakelig knyttet investeringer i olje og gass, i følge en SSB-rapport.

– De neste årene vil etterspørselen etter ingeniører-, IT-, finans- og ledelseskompetanse øke dramatisk. Eksempelvis forventes det en økt etterspørsel etter yngre ingeniører i offentlig sektor, da gjennomsnittsalderen på ingeniører i kommune i dag er 50 år. Vi skal være tidlig ute og bidra til at kompetansehullene tettes i tide, sier Maalfrid Brath.

Brath sier videre at mange norske organisasjoner allerede i dag er avhengige av å hente talenter utenfor landets grenser, og dette er en trend som vil forsterkes. Experis satser på nye systemer og mer effektive rekrutteringsprosesser for å møte trenden, for å hjelpe kundene i et tøft marked.

– Vi har ambisiøse planer for ytterligere vekst, og jeg ser ikke bort ifra at Experis dobler antall konsulenter innen få år. Både kunder og kandidater vil merke at vi vil være langt mer aktive i markedet i tiden som kommer, sier Brath.

Talentjakt i inn- og utland
Det nye selskapet skal gjøre det lettere for kundene å finne rett kompetanse utenfor Norge, men også gi muligheter til norske kandidater som ønsker et grenseløst arbeidsliv i deler av karrieren.

– Experis er mer enn et navnebytte. Vi bygger opp et eget senter som skal sikre effektive rekrutteringsprosesser, vi vil jobbe etter samme driftsmodell i alle land, og vi vil følge opp kandidatene tettere for å bidra til deres karriereutvikling, sier Geir Dølvik, som er ny Experis-sjef i Norge.

Han sier at nysatsingen skal sikre at Experis beholder og forsterker posisjonen i toppsegmentet av rekrutterings- og konsulenttjenester for fremtiden. Dette skal blant annet sikres gjennom å jobbe tett med selskapets internasjonale nettverk for å finne talentene kundene etterspør.

– For å bruke fotballmetaforer, så skal vi både kunne tilby spillere som i dag spiller på et europeisk toppnivå, men også de beste fra Tippeligaen og underliggende divisjoner. Med vår størrelse og bredde skal vi alltid kunne dekke kundens behov for talenter og ekstern ekspertise, sier Geir Dølvik, ny Experis-sjef.

Fakta om Experis

  • ManpowerGroup etablerer Experis i Norge 26. april
  • Experis består av fire divisjoner: Experis Engineering, Experis IT, Experis Finance og Experis Executive. Elan IT og Manpower Professional inngår i selskapet
  • Experis har ca 1000 konsulenter, og blir et av Norges største rekrutterings- og konsulentselskap
  • Experis er representert med 12 kontorer i Norge
  • Experis etableres for å møte trendene i “Human Age” med global kompetansemangel og større kamp om arbeidskraften

Pressemeldingen i 26.04.2012 Pressemelding ManpowerGroup Lanserer Experis.pdf
____________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tove Bø Laundal, Informasjonssjef:
[email protected], eller telefon: 950 288 04

eller

Gisle Roll Ludvigsen, kommunikasjonsdirektør:
[email protected], eller telefon: 934 68 168

 

Følg oss på: www.experis.no, www.manpowerblogg.no og http://www.facebook.com/ExperisNorge

Oppdatert: 2016.04.15