ManpowerGroup blant verdens mest etiske selskaper for 13. gang

ManpowerGroup er nok engang anerkjent som et av verdens mest etiske selskaper. Det skjer for 13. gang.

– Vi er særlig stolt over å bli anerkjent for høy integritet og den interne kulturen i organisasjonen. Det legger et viktig grunnlag for trivsel blant våre egne ansatte, samtidig som en høy etisk standard er et premiss for å skape tillit hos kundene. De skal være trygge på at vi leverer verdi, sier konsernsjef Maalfrid Brath.

Det er det globale selskapet Ethisphere Institute, med spisskompetanse på å definere og måle etiske standarder blant bedrifter, som utfører den årlige kåringen. Kåringen anerkjenner selskaper som går foran i arbeidet med å fremme og heve etiske standarder i næringslivet. Totalt er 136 selskaper fra 22 land med på listen i år.

Positive ringvirkninger

Etikkindeksen, som er utviklet av samme selskap, viser at god etikk er god forretning. De siste fem årene har selskapene på listen over World’s Most Ethical Companies i snitt levert 7,1 prosentpoeng bedre på børs enn sammenlignbare selskaper utenfor listen.

Selskapene som får plass på den anerkjente listen scorer blant annet høyt på organisasjonskultur, lederskap, etikk og omdømme. Dette er viktig parametere for å drive positiv endring – både i samfunnet og i næringslivet. Nøkkelfaktorer for å score høyt i testen er blant annet transparens og vilje til å lære fra de beste selskapene i ulike segment.

– For 70 år siden ble selskapet startet med premisset om at vi skal levere verdi til alle interessenter. Vi er tuftet på akkurat de samme verdiene i dag. Samtidig skal ikke dette være en hvilepute, men heller en motivasjon for videreutvikling av selskapet, avslutter Brath.

Her er listen over Verdens mest etiske selskaper i 2022:
https://www.worldsmostethicalcompanies.com/honorees/

Les mer om hvordan ManpowerGroup etterlever samfunnsansvar:
https://www.manpowergroup.com/en/sustainability